Att bli bättre på att planera och handla för veckan kanske är ett av dina nyårslöften? Om du behöver inspiration och tips på hur du kan tänka så hittar du det här.
Vi började veckoplanera och storhandla när vi fick vårt tredje barn, nu kan vi inte se hur vi skulle klara oss utan det. Det gör att vi inte behöver känna stress över vad som ska lagas varje dag, vi slipper handla var och varannan dag, vi sparar tankekraft och kan fokusera på viktigare saker, vi sparar tid och kan lägga den på själva matlagningen istället för att handla i butiken, det är lättare för oss att välja hälsosammare alternativ när vi planerar i god tid och vi sparar pengar.
Här kommer ett förslag på veckomatsedel till veckan som kommer.
Måndag: Gulaschsoppa – gör en stor laddning med gulaschsoppa som får puttra länge på spisen. Perfekt att ta med i termos på vinterutflykten!
Tisdag: Ratatouille med ugnsgrillad kyckling – blir mycket ratatouille, bra att ha i frysen!
Onsdag: Snabb vegetarisk pasta med mozzarella, rostad paprika och champinjon
Torsdag: Smörbakad blomkål med stekt citron och halstrad lax – stekt citron är så gott, lite sötare och mildare smak.
Fredag: Oxrulader med gräddsås och pressgurka – hur gott är inte det en fredagkväll??!!!
Önskar dig en bra start på 2018!
/Rikard