Ratatouille med ugnsgrillad kyckling

3kockar

Att barnen skulle uppskatta ratatouille så mycket var faktiskt en överraskning, eller 3 barn av fyra älskade den. Tvååringen (nästan treåringen) var skeptisk, men det verkar vara lite så just nu. Det fjärde barnet var en åttaårig kompis på besök (hon lassar för övrigt på med shitloads av parmesan vilket gjorde att hon direkt fick mitt gillande!) som verkar uppskatta det mesta vi bjuder på och gärna med massor av extra peppar. Receptet ger en rätt stor laddning med ratatouille som är perfekt att frysa in! Recept till ugnsstekt kyckling hittar ni här, vi hade även ugnsrostad potatis till.

1 stor aubergine
2 st zucchini
2 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
6 st tomater
2 st röd paprika
En kvist rosmarin
Färsk basilika
Olivolja
Salt och peppar
Parmesan

Skala auberginen slarvigt så en del av skalet är kvar. Skär i tärningar, salta och lägg i durkslag för att rinna av. Hacka en lök och vitlöken och fräs den i olivolja. Tärna tomaterna och tillsätt tillsammans med rosmarin och salt. Lägg på lock och låt småputtra på svag värme en stund. Mixa slät med stavmixer.

Tärna zucchinin, den andra löken och paprikan. Stek tillsammans med aubergine i olivolja och ha sedan ner det i tomatsåsen. Låt småputtra i ca 15 min. Vid servering, tillsätt grovhackad basililka och ringla över olivolja, riv över shitloads med parmesan. Gött!

Tomt på tallrikar och fat och pepparn är välanvänd av vår middagsgäst…

3kockar-2

 

 

4 kommentarer Lägg till din

  1. Manda skriver:

    När har man i auberginen?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s