Kycklingfilé med gnocchi, stekt spetskål och vitlöksfrästa champinjoner

 Kycklingrätt som liksom blev lite efter vad som fanns i kylskåpet. Gott med varma grönsaker och nu i grilltider kan du grilla både kycklingen och kålen. Gör gärna lite extra tomatsås när du gör det så har du till två kvällar, kan varieras i det oändliga. Gnocchi är ett alternativ till pastan hos oss då potatisen inte är en favorit.Ca 600 g kycklingfilé (ca ett bröst per person)
1 paket Gnocchi, vi testade färdiga från Lidl
1/2 huvud spetskål
ca 10 skivade champinjoner
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl riven parmesan
salt & peppar
smör att steka i

Bryn kycklingfiléerna på hög värme och lägg dem på en ugnsfast form. Baka de i ugnen på 150gr tills innertemperaturen är 65 grader. Koka gnocchin enligt anvisningarna på paketet och häll av vattnet i ett durkslag.
Nu blir det lite stekning och börja med att dela spetskålen på längden i fyra klyftor, stek dem med smör på snittytorna, salta och peppra. Dessa kan med fördel bakas med kycklingen i ugnen de sista minuterna. Stek sedan de skivade champinjonerna med den rivna vitlöken i smör tills de fått fin färg, lägg även dem med kycklingen. Sist ut i stekpannan blir gnocchin, stek på hög värme tills de fått fin färg. Avsluta med att vända ner parmesanosten.
Vi serverade tomatsås till, vill du göra det finns recept här.

Hoppas det ska smaka!
/Nicklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s