Mormors pepparkaksdeg

Julen har mycket traditioner, alla familjer har sina egna, mer eller mindre tokiga! Men något som hör till för de flesta barnfamiljer är att baka pepparkakor. Vi tog i år fram sambons mormors receptböcker och där stod det, pepparkaksdegen från förr. Vårt samarbete med KitchenAid och Loppi fortsätter och vi kan varmt rekommendera maskinen för att göra pepparkaksdegen i. Med samarbetet får du nu ett riktigt bra erbjudande och glöm inte att vara med och tävla om en KitchenAid Artisan maskin!

För att vara med och tävla om den egen KitchenAid Artisan – gå in hos Loppi!

Erbjudande; 20 % rabatt på alla KitchenAid-tillbehör om du köper antingen en KSM125 eller KSM175 hos Bagaren och Kocken. Använd kod: LOPPI. Detta erbjudande gäller t.o.m 17 december.

Recept på pepparkaksdeg:
100g smör
135g socker
1dl sirap
1dl grädde
2tsk bikarbonat
1,5tsk kanel
1,5tsk ingefära
1,5tsk nejlikor
400g-450g vetemjöl

Lägg smör, socker, sirap, grädde och bikarbonat i en bunke, vi körde i vår KitchenAid i ca 10 minuter med vingen. Tillsätt sedan kryddorna och sist mjölet. Kör försiktigt i maskinen i början så du inte har mjöl i hela köket.
Ta ur degen från bunken och knåda ihop den till en homogen deg. Lägg i kylskåpet några timmar eller helst över natten.
Kavla ut degen tunt och tryck ut figurerna. Baka av i ugn 170-180 grader tills de får fin färg, ca 10 minuter. Kanske har du en mall för ett pepparkakshus??

Lycka till
/3kockar

img_4296

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s