Tacobiffar med avokadoyoghurt och bulgur

tacobiffar

Sen hämtning på förskolan, köttfärs i kylen och ingen färdig middagsplan. Då fick det bli denna, ”tager av vad som finns hemma och går snabbt rätt”. Barnen älskar bulgur och gillar taco, så jag tänkte att detta blir en hit. Jag hade delvis rätt, Lo och vi vuxna åt med god aptit. Sixten höll sig mest till bulgur och gurka.

800 gr nötfärs
2 ägg
2 msk ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
1 påse tacokrydda , 28 g
1 tsk salt
Olja och smör till stekning

Sätt ugnen på 160 grader varmluft.

Blanda allt utom köttfärs och matfett och låt svälla i 5 minuter. Blanda i köttfärsen och blanda till en smidig förs. Forma ca 16 små biffar och stek i lika delar smör och olja på medelhög värme. Stek ca 2 minuter på varje sida och kör sedan in i ugnen ca 12-15 minuter, ska ha en innertemperatur på 62 grader. Ett tips är att du först formar så många biffar som får plats i stekpannan och börjar att steka dessa, under tiden så formar du resterande biffar.

Avokadoyoghurt
1 avokado
3 dl tjock yoghurt av turkisk typ
1 tsk salt

Mixa samman allt snabbt med en handmixer.

Servera med bulgur som kokas efter anvisningarna på paketet. Samt sallad, gurka och tomat.

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s