I ett samarbete med Vegodag tog vi fram några veganska recept, där ett av dem var denna powerbar. Perfekt som nyttigare fika, mellis, energi efter träningen eller lördagsgodis till barnen. Kolla in den här lite längre filmen så ser du också hur vi gjorde. Här kommer en teaser:
20 st urkärnade dadlar
0,75 dl vatten
4 dl havregryn
1 dl kokosflingor
2 msk solrosfrön
2 msk pumpafrön
1,5 dl gula russin
50 g mörk choklad
3 msk agavesirap
Skär ner dadlarna i mindre bitar och slå på vatten, låt stå ca 30 min. Mixa därefter till en smet med stavmixer.
Rosta havregryn, kokos, solrosfrön och pumpafrön tills de blivit lätt gyllenbruna. Hacka chokladen och blanda med de brynta fröna och tillsätt resten av ingredienserna, blanda runt ordentligt.
Ha upp smeten på bakplåtspapper och tryck ut till en ca 2 cm tjock kaka, forma rektangulär med hjälp av pappret och låt stelna i kylen. Skär i önskade bitar och sen är det bara att hugga in.
/Rikard