Kavring – snabb och enkel med bakpulver, bikarbonat och filmjölk

brod-2

Ett supergott och snabbt bröd som inte behöver jäsas utan bara blandas ihop och köra in i ugnen. Det blir 2-3 limpor. 

Sätt ugnen på 100 grader varmluft.

300 gr grovt rågmjöl
700 gr vetemjöl special
12 gr bikarbonat
20 gr bakpulver
25 gr anis, mald
25 gr fänkål, mald
15 gr kummin, mald
20 gr salt
300 gr mörk sirap
1 liter filmjölk

Blanda samman allt det torra och blanda sedan ner sirap och filmjölk. Häll smeten i smörade brödformar och baka sedan av på 100 grader varmluft i en timme.

Höj sedan värmen till 150 grader och fortsätt baka i 30 minuter.

Tag ut och låt svalna.

/Fredrik

bak-pizza

2 thoughts on “Kavring – snabb och enkel med bakpulver, bikarbonat och filmjölk

  1. Hur många formar användes? Tänker att storleken på formen påverkar gräddningstiden så det vore bra att veta vad ni använt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s