Kyckling i parmesanbuljong

  
Denna rätten är nästan lite mer fredagskänsla än en vardag men gör den, det är verkligen så gott! Ellen åt och njöt, Filip tyckte inte detta (heller) var någon höjdare.
Jag gjorde rätten med en majskyckling, men du kan använda kycklingfiler eller kycklingklubbor också. Ser svårare ut än vad det är!!

Du behöver:
130g potatis
130g morot
Sockerärtor
Fänkål
1 majskyckling
50g Smör
Soja
1 lök
1vitlökslyfta
4dl vatten
1msk koncentrerad kycklingbuljong
3dl grädde
50g parmesan, finriven
Salt och peppar

Sätt ugnen på 230 grader.

Hacka lök och vitlök som du fräser i lite smör. Slå på vatten och buljong. Koka ner till hälften. Slå i grädden och låt sjuda ca tio minuter. Smaka av med salt och peppar, sila sedan av såsen och låt den stå och dra.

Smält smör och blanda ner sojan, pensla sedan kycklingen med detta. Lägg på en ugnsklädd plåt. Dela potatis och morötter i önskad storlek, lägg den också på plåten och drissla över olivolja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 25 minuter. Kycklingen ska komma upp till 70 grader.

Strimla sockerärtor och fänkål fint. Blanda upp med lite olivolja, salt och peppar.

Riv parmesanen fint. Strax innan servering värmer du på såsen igen, blanda ner parmesanen och mixa med mixerstav eller i en kannmixer. Nu får såsen inte koka mer, då kan den spricka.

Servera gärna upplagt på tallrik. Smaklig spis!

/Nicklas

4 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s