Mitt bästa recept på en snabblagad, enkel och väldigt uppskattad pasta! Champinjonerna rivs, vilket ger nästan en köttig konsistens och fyllighet till rätten. Barnen har periodvis haft svårt att äta just champinjoner, men när den rivs blir konsistensen en helt annan och denna rätt älskar de.
400 g spaghetti
250 g champinjoner
1 1/2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1/2 st zucchini
3 st tomater
2 msk kapris
(ev 4 filéer sardeller)
Olivolja
Några kvistar timjan
Salt och peppar
Koka pastan. Riv champinjonerna grovt på rivjärn. Hacka lök och vitlök. Skala och tärna zucchinin och tärna även tomaterna. Fräs lök, vitlök, champinjoner och zucchini på medelhög värme i olivolja i en kastrull. När lök och grönsaker börjat mjukna har du även i tomater, salt och peppar samt timjan. Låt puttra under lock ca 10 min. Ha i kapris och eventuellt sardeller. Häll av den nykokta pastan, spara lite av pastavattnet och blanda ner såsen. Servera med shitloads av parmesan!
/Rikard
6 kommentarer Lägg till din