Kantarellrisotto med kyckling och syrade grönsaker

Dags för lite risotto och vad passar inte bättre än smaksätta den med kantareller? Det kan vara lite meckigt att göra, men helt klart värt tiden. Vi serverade kyckling och syrade grönsaker till.
Risotton:
375g carnaroliris
0,75dl vit vin
1 gul lök
ca 1 liter vatten
ca 2tsk koncentrerad kycklingbuljong
75g smör
100g parmesan
100g kantareller
salt och peppar  Koka upp vattnet med den koncentrerade buljongen. Hacka och fräs löken och kantarellerna i smöret, tillsätt riset och låt det fräsa med en liten stund. Slå på det vita vinet och ett par deciliter av buljongen. Låt riset puttra, utan lock, på ganska låg värme. När vätskan börjar försvinna späd med lite i taget och låt det koka in allteftersom. Fortsätt så tills riset känns klart men med en liten kärna. Risotton ska vara ganska rinnig, så det inte känns som gröt. Avsluta med att tillsätta den finrivna parmesanen. Smaksätt med lite salt och svartpeppar. Efter detta bör inte risotton koka mer. Känns den tjock späd med lite mer av buljongen.  Syrade grönsaker:

Vitkål
Rädisor
Champinjoner
1 del vatten
1 del citronsaft
1/2 del smör
Salt
Strimla vitkålen, dela rädisorna och champinjonerna. Koka upp vatten, citronsaft och smöret, salta rikligt. Det ska vara nästan så salt att det inte går att smaka av. Koka sedan grönsakerna mjuka i vätskan. Häll av vätskan i ett durkslag. Hacka gärna över lite färsk persilja och några varv med pepparkvarnen. 

Jag smörstekte sedan kycklingfiléer som kördes klara i ugnen tillsammans med cocktailtomater på 150 grader upp till 65 grader i kärntemperatur. Tar ca 10-15 minuter.

Lycka till!
/Nicklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s