En god och snabb vegetarisk rätt, lite av en raggmunksvariant med medelhavssmak. Lo och vi vuxna åt med god aptit, medan Sixten var skeptisk. Efter att den värsta hungern lagt sig och han även testat med jordgubbssylt så var det vattenmelonen som blev hans favorit. You can’t win them all every time….
2 ägg
2 dl rågmjöl
2,5 dl standardmjölk
1 msk honung
1 st zucchini, ca 300 gr
200 gr fetaost
1/2 citron – skalet ifrån
1 krm salt
Svartpeppar
Smör till stekning
Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk och honung med elvisp till en slät smet. Grovriv zucchinin på rivjärn och blanda i smeten, smula också ner fetaosten i smeten. Finriv skalet på citronen och blanda ner det i smeten. Salta och peppra. Värm en panna på medelhög värme med en klick smör och stek små plättar alt. pannkakor.
1 burk keso, 200 gr
1 vitlöksklyfta
2 tsk kallpressade virgin olivolja
1/2 citron – skalet ifrån
Salt och svartpeppar
Finriv vitlök och citronskal och blanda med keso och olivolja, smaka upp med salt och peppar.
Ca 1 kg vattenmelon
Skala och tärna melonen och servera till plättarna.
/Fredrik

8 kommentarer Lägg till din