Några matiga tips från vår roadtrip i södra Sverige och Danmark

Under en vecka bilade vi från Stockholm och ner genom södra Sverige till Danmark. Målet var Legoland, men vi gillar att göra själva resan till en upplevelse i sig. Vi pausar ofta och försöker hitta mysiga ställen att stanna vid längs vägen. Det blir också ganska kostsamt att äta på restauranger och köpa mellanmål, vi packar därför med oss lunchpicknick och massor med mellis och fika. Så med bil och takbox fulladdad gav vi oss av. När barnen började bli hungriga började även googlandet efter närmaste fina badstrand, där vi stannade för picknicklunch. Receptet till vår bästa picknickmacka kommer snart på bloggen.

017

Det blev även ett stopp i Jönköping, där jag läst att glassvagnen med Mormor Magdas glass fanns vid kanalen. Där fanns smaker som Poppiga popcorn, Salt karamell, Rabarber och jordgubb, Söta citron-citronglass gjord på lemoncurd. Inga tillsatser i denna glass och var alla ingredienser kommer ifrån framgår. Läs gärna mer här.

IMG_0402

I Båstad mötte vi våra vänner som tipsade om ett otroligt mysigt våffelcafé, Solbacken. Här kan man äta våfflor i härlig grönska på små platåer dit smala stigar och trappor leder från våffelstugan. Dessutom med fantastisk utsikt över havet. Här blev det en ordentlig våffelfest!

IMG_0413

IMG_0415

Väl i Danmark märkte vi att det var vanligt med bufféer, åtminstone kring Legoland och på Scandic där vi bodde. Praktiskt, men inga matupplevelser direkt förutom en otroligt god skinkstek med riktigt knaprig svål, som skars upp på buffén där vi åt båda dagarna på Legoland.

008

Köpenhamn bjöd på riktigt fina Smörrebröd vid Torvehallerne som uppskattades av alla i familjen, utom den yngsta som precis somnat i vagnen. Han fick nyvaken en rejäl kalvfrikadell som köptes i en köttdisk, den var en storfavorit!

020

011

På eftermiddagen måste vi ju bara äta danska wienerbröd, vi tog några olika varianter och frossade.

056

På vägen hem stannade vi till i Gränna. Barnen gillar verkligen att se på när polkagrisarna görs och passar på att handla lite med sig hem. Det må vara en riktig turistfälla, men väldigt mysigt. Vi åkte även ner till Rökeriet i hamnen för en lunch och köpte med oss två rökta sikar hem. Vad vi gjorde med dem kommer senare i bloggen. Håll utkik!

017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s