Somrig frukosttoast – fattiga riddare, jordgubbar och krämig yoghurt

En härlig lite matig och väldigt somrig frukosttoast är fattiga riddare. Fattiga riddare är perfekta för en ledig morgon så detta passar under midsommarhelgen. Vill du lyxa till det ytterligare så gör du den på briochebröd som du köpt hos bagaren. Sixten satte i sig så mycket bröd sist att vi fick göra mer.

fattiga-riddare

4 skivor vitt bröd
2 ägg
1 msk socker
1 tsk vaniljpulver
1 dl matlagningsgrädde
Smör till stekning

Ca 1 liter jordgubbar
1-2 dl turkisk yoghurt

Tips! Sigge gillar verkligen att hjälpa till i köket. Ibland stjälper han mer än han hjälper… Ett tips när det gäller att knäcka ägg är att låta barnen knäcka ett ägg i taget i en separat bytta. På så sätt är det lättare att ta bort eventuella äggskal och hela smeten blir inte förstörd.

Vispa ägg, socker och vanilj med en elvisp tills det tjocknat och blivit fluffigt, vispa sedan ner grädden. Doppa brödet i smeten och låt det sogga till sig lite. Stek i smör på medelvärme till dess skivorna är gyllenbruna, vilket tar ca 1-2 min på varje sida. Lägg lite yoghurt och mycket skivade jordgubbar ovanpå. Njut av sommarsmakerna.

/Fredrik

fattiga-riddare-2

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s