Kladdkaka med mini-marsmallows bakad i långpanna

on

Nu är det mycket kalas och avslutningar och  då är det bra med kakor som bakas på långpanna så det blir kaka till mer än ett tillfälle. Den passar bra att ha i frysen och är som nybakt när man tar fram dem. En kaka som alltid uppskattas, för både vuxna och barn.

IMG_1536

300 gr smör
4,5 dl socker
3 ägg
1,5 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

2-3 dl minimarsmallows

IMG_1534

Glasyr

2 dl grädde
2 msk sirap
100 gr valfri choklad
2 dl socker
100 gr smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ner socker och ägg. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i kastrullen och bred ut den i en långpanna på ett bakplåtspapper. Grädda i 15-20 minuter. När du tagit ut den ur igen strör du över minimarshmallow.

Under tiden den gräddas gör du glasyren. Blanda grädde, socker, sirap och mörk choklad. Koka upp under omrörning i 15-20 minuter. Tag av kastrullen från värmen och vispa ner smöret i grytan i bitar. Häll sedan glasyren över kakan och marsmallowsen. Låt kakan svalna och låt den stå i kylskåpet över natten och skär sedan i bitar. Lycka till med baket!

/Nicklas Larsson

IMG_0671
Det är gott att smaka lite!

IMG_0664

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s