Nu är det mycket kalas och avslutningar och då är det bra med kakor som bakas på långpanna så det blir kaka till mer än ett tillfälle. Den passar bra att ha i frysen och är som nybakt när man tar fram dem. En kaka som alltid uppskattas, för både vuxna och barn.
300 gr smör
4,5 dl socker
3 ägg
1,5 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2-3 dl minimarsmallows
Glasyr
2 dl grädde
2 msk sirap
100 gr valfri choklad
2 dl socker
100 gr smör
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ner socker och ägg. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i kastrullen och bred ut den i en långpanna på ett bakplåtspapper. Grädda i 15-20 minuter. När du tagit ut den ur igen strör du över minimarshmallow.
Under tiden den gräddas gör du glasyren. Blanda grädde, socker, sirap och mörk choklad. Koka upp under omrörning i 15-20 minuter. Tag av kastrullen från värmen och vispa ner smöret i grytan i bitar. Häll sedan glasyren över kakan och marsmallowsen. Låt kakan svalna och låt den stå i kylskåpet över natten och skär sedan i bitar. Lycka till med baket!
/Nicklas Larsson
2 kommentarer Lägg till din