Det här är en rätt där köttet lagar sig själv medan du är på jobbet. Jag gillar verkligen när maten sköter sig själv. På det här sättet så får du också en riktigt mör och saftig köttbit som inte heller har förlorat särskilt mycket i vikt. Sixten var verkligen förtjust i köttet, men såsen tyckte han var lite stark, där kan du smaksätta lite efter eget tycke. Även grönsakerna går att variera, beroende på vad er familj gillar. Jag tycker inte det behövs något mer till, men det går självklart bra att servera ris eller dylikt till.
Det här receptet ger 6 portioner.
1 kg fläskkarré
1 dl misopasta
1 citron
Pressa ner citronen i misopastan och blanda ihop, klappa in marinaden på karrén (detta kan göras på kvällen innan). Stoppa in köttet i ugnen (75 grader) innan du går till jobbet på morgonen, ta ut köttet när du kommer hem (ca 9 timmar). Låt köttet vila medan du förbereder resten av maten.
1 ägg
1/2 msk dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
2,5 dl matolja
1 msk gochujang, (koreansk chilipasta)
salt och peppar
Knäck ägget i en smal och hög bunke som passar till din handmixer, tillsätt senap och vinäger. Börja mixa, tillsätt oljan i en stråle och mixa hela tiden. Mixa ner chilipastan och smaka upp med salt och peppar.
250 gr blomkål
500 gr morot
1 st normalstor purjolök
1 stor vitlöksklyfta
5 cm ingefära
matolja
salt och peppar
Slanta morot och purjolök, skär ner blomkål och broccoli i små buketter, finriv vitlök och ingefära. Blanda ihop grönsakerna, bland vitlök och ingefära med lite olja. Stek grönsaksblandningen i en het panna, låt det gärna vara lite krispighet kvar i grönsakerna.
Skiva upp köttet och servera med grönsakerna och såsen.
/Fredrik Strandberg
4 kommentarer Lägg till din