Lax med spenat och parmesan

tomat parmesan

En av våra favoriträtter då den sköter sig i ugnen och man kan servera pressad potatis, ris eller pasta till. Barnen gillar den goda såsen skarpt, men dessvärre lite skeptisk mot spenaten! Det tar ca 30 minuter innan maten står p bordet och det är ju en fördel.

Du behöver
4 bitar laxfilé á ca 130 gram
Ca 100 gr färsk bladspenat
3 dl grädde
100 gr parmesanost
cocktailtomater
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Tag fram en ugnsfast form och lägg i den färska spenaten i botten. Lägg över filéerna, dela tomaterna och lägg i dem. Salta och peppra. Häll över grädden. Riv parmesanosten grovt och lägg över. Vips in i ugnen och låt det vara inne ca 20 minuter. Tips! ska du servera pressad potatis till så dela den gärna i mindre delar så blir koktiden kortare.

Hoppas det ska smaka!

/Nicklas Larsson

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lax med spenat och parmesan

7 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s