Om 3 kockar

Vad är 3 kockar 7 kids?

3 kockar 7 kids är just det: 3 kockar och deras 7 kids.

Här på bloggen delar tre kockar med sig av den mat som de lagar i vardagen. Ledorden är enkelt, snabbt och gott. Kockarna är Rikard Wicklund, Nicklas Larsson och Fredrik Strandberg, och de uppdaterar bloggen en vecka var. Varje vecka presenteras det goda vardagsrätter som är lättlagade. Ibland är rätterna i form av storkok, och ibland kan förberedelser kvällen innan komma att behövas. Vår ambition och förhoppning är att rätterna inte ska ta allt för lång tid och att recepten inte ska vara krångliga med allt för många moment. Alla recept är beräknade för fyra vuxna personer, om inte annat framgår.

We do not want to preach. Ekologiskt, närodlat, råvaror från bonden next door? Självklart anser vi att ekologiska och närproducerade produkter är att föredra av fler orsaker. Som alla hantverkare vill vi ha bra grundråvaror att arbeta med så att slutprodukten blir så bra som möjligt. Var och en gör naturligtvis som den vill, och det ska inte glömmas bort att det är en kostnadsfråga. Vi skriver därför inte ut i recepten om varorna är ekologiska eller inte, eller att äggen kommer från frigående höns om det inte är viktigt av något skäl. Anser vi att det går att ta genvägar genom färdiga produkter så framgår det av recepten.

Utöver vardagsmaten hittar du även en del tips och trix, samt annat som produceras hemma i köken hos oss. Ni kan kika på våra återkommande bruncher. Fantastiska tillställningar som bland går helt över styr när barnen stojar och blomkrukorna flyger (sist gick två krukor).

Idén till bloggen föddes under Fredriks frus föräldraledighet. Sara tyckte det saknades en blogg som inspirerade familjer med maten i vardagen. Precis som vilken familj som helst tryter även en kock(fru)s inspiration emellanåt. Och precis som i vilken annan familj som helst serveras det färdigköpta köttbullar och falukorv lite för ofta för att samvetet ska vara rent. Framförallt när barnen matvägrar allt annat, och en på allvar tror att skörbjuggen kommer när som.

Välkommen att hänga på i vår vardag och låta dig inspireras!

/Nicklas, Fredrik och Rikard

För samarbeten maila 3kockar7kids@gmail.com.

En reaktion på ”Om 3 kockar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s