Nicklas Larsson heter jag och har som Rikard och Fredrik många år i köket som både kock och köksmästare. Jag bor tillsammans med min sambo och våra två barn Ellen 8 år och Filip 5 år. Jobbar med olika uppdrag som kock i eget företag, LaChon AB. Många fråga vilken favoriträtten är men det finns så mycket, men är svag för medelhavsmat och husmanskost. Jag umgås gärna med vänner och uppskattar även en dag eller två på golfbanan.
Inspiration till matlagning får jag ofta genom mina kollegor eller när jag går i matbutikerna och ser råvaror så dyker det ofta upp en idé. Ibland utgår jag från vad jag är sugen på och ibland vad som redan finns hemma.
Har alltid i kylskåpet: smör, tamarisoja och gul lök.
Bästa vardagsmat: pasta i alla former, exempelvis gambas al ajillo med pasta och grönsaker
Läs en intervju med mig i Uppsala Nya Tidning.
Under första året med bloggen är det några recept som har blivit mer poppis än andra och dessa är:
- Mamma Larssons penne – allas pastafavorit som är grym i matlådan
- Broccolipasta med parmesan – när det ska gå riktigt fort
- Lax med spenat och parmesan – sköter sig själv i ugnen
- Kyckling med penne arrabiata – pasta på argbiggans vis
- Biff stroganoff – när man vill lyxa till korv stroganoffen
- Köttfärspannkakan – mix av barnens favoriter, pannkaka och köttfärsås
- Pasta med den vegetariska ”köttfärsåsen” på sojafärs
- Creme Ninon – den gröna goda soppan som vi gärna serverar med pilgrimsmussla
- BBQ såsen – som gillas även av de som inte gillar BBQ sås
- Kalops – klassikern som är enklare än en kan tro