Fredrik Strandberg

Fredrik Strandberg heter jag och jag är 44 år. Jag bor i Kärrtorp söder om Stockholm med min fru Sara och våra barn Sixten, fem år, och Lo, snart tre år.

Jag är sedan tio år delägare och driftansvarig för restaurang Ljunggren på Södermalm i Stockholm. Där jag även ofta står i köket under luncherna. Innan Ljunggren har jag lång  erfarenhet som kock och köksmästare på såväl lokala kvarterskrogen som Michelinkrog, både i Sverige och utomlands.

Möjligheterna att laga långa och härliga middagar är färre sedan Sixten och Lo kom, dock har det blivit viktigare med en ordentligt lagad vardagsmiddag – varje dag. Lo äter det mesta med god aptit nu för tiden. Sixten däremot är mera svårflörtad och vill inte direkt äta någonting. Det gör såklart att inspirationen tryter lite men vi kämpar på.

Läs om mig och bloggen i Mitt i Söderort eller i Hammarby/Skarpnäck.

Bästa vardagsmat: snabb pasta carbonara

Har alltid i kylskåpet: citron, ingefära och vitlök

Mina tio mest populära rätter här på bloggen hittar ni nedan. Min matlagning är ganska inspirerad av Asiens smaker och medelhavet. Vi äter relativt mycket pasta, en del vegetariskt och fisk.

Jag vill även tipsa om våra favoritfrukostar på helgerna – klassisk äggröra eller banana pancakes som vi oftast serverar med bär, lönnsirap och keso.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s