Det har nu gått nästan tre (!) år sedan vi startade den här matbloggen. Det var tänkt som ett roligt sidoprojekt och det har verkligen varit kul! Många bruncher har det blivit, julmiddag och påsklunch och snart är det dags för ännu en sommar.
Nu känner vi att det är dags för ett samlingsinlägg där vi har samlat våra främsta rätter (utan inbördes ordning)!
- Oxrulader med gräddsås och pressgurka
- Älgköttbullar i lingongräddsås med gurk- och sockerärtssallad
- Kycklingspett med snabb jordnötssås och chilipicklad gurka
- Färsbiffar med mozzarella, soltorkade tomater och basilika
- Mamma Larssons penne är en självklar hit och en av våra mest gillade rätter
- Kycklinggryta med tomat, örter och bacon
- Maccheroni al franco
- Kyckling med penne ”arrabiata” (på argbiggans vis)
- Vegetarisk ”köttfärssås” på sojafärs
- Krämig risoni med haricots vertes, grönkål och svamp
Och såklart: Fredagspizzan!
Dessutom vill vi tipsa om följande härliga recept:
- Ett grym bra recept på hemgjord ketchup
- Citron & ingefärsshot – motar bort förkylningen
- Godaste kladdkakan vi bakat
- Banana pancakes – för en långsam och njutningsfull helgfrukost
- Gubbröra i tunnbröd – tips till studentbuffén eller midsommar
- Smulans rabarberlemonad – perfekt nu inför sommaren
- Recept på egengjord bea, och även tips på vad du gör med sprucken bearnaise
- Enkel och god bbq-sås – ett klockrent grilltillbehör
- Och såklart Levain – ett topprecept på bröd
Håll till godo och låt dig inspireras! Vill du läsa mer om oss? Klicka här!
/Fredrik, Nicklas och Rikard