Jag gjorde den här kakan första gången till midsommar. Det blev så gott att den fått bli ett stående inslag till eftermiddagsfikat i bersån denna sommar. När rabarberskörden är slut så kör bara på hallon i, och till hösten så tänker jag mig att det blir toppen med äpplen istället. Grundreceptet på kakan hittade jag i den fantastiska boken 7 sorters kakor, jag adderade en liten egen twist och så blev det denna goding. Sätt igång att baka och njuta!
- 100 gr smör
- 300 gr mandelmassa, riven
- 4 ägg
- 6 msk vetemjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 krm kardemumma
- 1 tsk bakpulver
- Rabarber och färska hallon i lika delar, ca 2 dl vardera
Vispa smöret sä det blir smidigt, tillsätt mandelmassan och äggen ett i taget under vispning. Rör ner de torra ingredienserna.
Smöra och mjöla en springform och häll i smeten. Tryck ner hallon och rabarber i smeten, fördela jämt över hela kakan.
Baka av på 175 grader varmluft ca 25 minuter, känn med er sticka att den är klar. Låt kallna och servera med vispad grädde och färska jordgubbar i bersån, njut av magiska sommarsmaker!
/Fredrik