Teas 7 i topp!

on

DSC_1904Den här veckan tänkte jag att det är dags för nästa härliga unge att få välja ut sina favoriter. Nu har turen kommit till Tea, vår 11-åring. Precis som storasyster, älskar hon god mat och det är verkligen en viktig del i livet för henne. Förutom maten är det en hel del annat som fyller hennes tid, är det inte karate så är det scouter, kör, kompisar eller Harry Potter som är på tapeten. Hon har massor med energi och såklart måste hon hämta en hel del från maten.

Den första rätten hon valt ut är Den här lite höstiga pastan.  Har ni torkad svamp kvar från i höstas är den ju helt perfekt och annars går det ju såklart att hitta odlad svamp i affären året om. Rätt kul att hon valt just den faktiskt, det är ca 4 år sen jag skrev det receptet och har iofs gjort varianter på den senare men ändå kul att den fastnat.

Nästa rätt är Kycklingburgare, hur hon nu minns den. Tror jag gjort den en gång bara och visserligen blev det toppen och väldigt uppskattat men det är inget jag har fått höra att jag måste göra igen. Jag har gjort hur många burgarvarianter som helst såklart genom åren men den här måste ju ha gjort något slags avtryck 🙂

Och efter burgaren kommer ”Fishtacos” , bra ju att få med lite fisk också! Tacosmaker funkar i stort sett alltid och för ett tag sen fick jag höra av något av barnen att min vegetariska variant faktiskt är godare än ”svennevarianten” med köttfärs och färdigköpt kryddpåse. Ord som värmde rejält!! Smyger in det receptet Här, fast det är Teas vecka…

I skrivande stund känns de två kommande rätterna lite väl varma och ”mustiga” men när det handlar om svensk sommar kan de ju passa toppen. Vi snackar alltså om Gulaschsoppa och Tomatsoppa. Man vet ju aldrig, vädermässigt kan det ju sitta som en smäck på typ midsommarafton…

Sen var det dags igen för pasta med svamp. Den här gången med Karl- Johansvamp och parmesankorv som ni hittar recept på Här

En rätt blir ganska förutsägbar när kidsen får välja favvosar och jag vet att den var med för två veckor sen, men Hey! det är inte jag som bestämmer.. Såklart det är Fredagspizzan!! Den har blivit en sån inkörd tradition hos oss att jag nästan tror det skulle vara enklare att ställa in typ julafton än att sluta med pizzan. Självklart tycker ju vi vuxna också att det är grymt och det blir ganska lättplanerat. Det är inte direkt jobbigt att göra heller, det går så mycket på rutin nu.

Hoppas att Tea inspirerat er och att ni provar hennes favoriter!

Ha en fin matvecka!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s