Veckomatsedel – långhelg

Alma gjorde ju Wicklunds veckomatsedel förra veckan. Vi frågade därför våra barn om de ville bidra till denna veckas matsedel och de ville de såklart. Lo bidrar med spaghetti och köttfärssås och Sixten med pannkakor (så det får väl bli Lille skutt-inspirerade plättar – med spenat och banan). Så kul var det…

Vi diskuterade vidare och då föreslog Sixten lax som är hans nya favorit. Vi föräldrar jublar eftersom Sixten är väldigt selektiv i sitt ätande (vi har tidigare skrivit om det här och här). Men lax kan vi bidra med. Sixten gillar helst ganska ren lax så exv. tandooribakad lax med currykryddad blomkålsyoghurt och gurka eller sotad lax med krämig polenta och Pico de Gallo. Och Lo föreslog då otippat omelett, så kör på Bondomelett med zucchini, svartkål och keso eller Potatisomelett med matvetesallad och örtkeso.

image

Onsdag innan långhelg har blivit vår ”umgänges-kväll”. Istället för att hetsa till landet redan på onsdagskvällen stannar vi hemma och har middag med några härliga vänner. Det blir lätt så annars att vi åker till landet mycket under våren och umgänget blir då lite lidande. Nu i onsdags bjöd vi på steam buns med fläsk och nu på onsdag blir det grekiskinspirerad grillning (troligen kycklinglårfilé) med tzatziki, grekisk sallad och någon god bönsallad.

torsdag är det ju helgdag (igen!) så vi tipsar om bra picknick-rätter:

Grillsäsongen är ju nu igång på riktigt så vi tipsar om våra sidor med massor av grillinspiration eller Sommar och sol innebär grill – här har vi samlat några schyssta grilltips och goda tillbehör!

/Fredrik

020kycklingdrumstick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s