Almas 7 i topp!

on

Den här veckan tänkte jag låta Alma, vår 14-åring välja ut sina 7 favoriträtter på bloggen och så delar jag det med er. Det är roligt att laga mat som Alma gillar också, hon uppskattar verkligen god mat och är riktigt grym på att laga mat själv också. Vi har det så sjukt lyxigt på helgerna, då är det hon som går upp först och lagar frukost till hela familjen, bara för att hon vill alltså 🙂DSC_0858

Så till rätterna hon valt ut då.

Den första hon valt ut är en pasta som vi lagade i ”crocpoten” vi fick för att prova tidigare och som vi gjort varianter på hur många gånger som helst, en riktig ”goto”- pasta alltså. Kolla in receptet HÄR.DSC_7386

Lite roligt är det med nästa rätt som är en helstekt kyckling, i vissa fall HATAR hon helstekt kyckling… I det här fallet är det nog tillbehören som gör grejen,  det mesta är ju gott med den örtmajo och inrullat i en tortilla. Och det receptet hittar ni HÄR.

En av våra mest gillade och uppskattade rätter på bloggen är MAMMA LARSSONS PENNE en rätt som jag av en händelse lagar ikväll, det kan vara så att hon snappade upp att det var den på g och att hon då blev påmind av hur god den är.

Nästa är CEASARSALLAD, så kul att gå till det receptet och läsa att det då var en av 12-åringens favoriter. En favvo som håller i sig alltså.

043Så kul att läsa inlägget med nästa rätt, då var tydligen lillasysters dåvarande bästis på besök och käkade KYCKLINGTACOS, trist att de inte har kontakt idag, men men…

En annan tidig bloggfavvo är POLPETTE I TOMATSÅS så sjukt gott och varierbart. När man gör dem kan man lika gärna göra en rejäl laddning och käka flera dagar i veckan.

Sist men absolut inte minst kommer ”FREDAGSPIZZAN” som varit med sen i bloggens barndom. Det känns lite märkligt att kolla upp receptet och se att det är över 4 år sen vi la upp det. Redan innan dess hade vi startat traditionen med att baka egen pizza på fredagar och jag kan ärligt påstå att det inte är många fredagar vi missat den.

Jag tyckte det var kul att höra vilka Almas favoriter är och intressant att det var så många äldre recept bland dem. Gemensamt för alla recepten tycker jag finna att samtliga har italienska eller lite mex-inspirerade smaker. Hittar ni någon mer gemensam nämnare?

Hoppas ni väljer att prova några av Almas favoorecept och att det kan bli era också.

Ha det fint

/Rikard

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s