Middagsklubb med 80-talstema

on

Som vi berättat tidigare så har vi en middagsklubb med några sv våra grannar. Vi ses ungefär var 6:e till var 8:e vecka hos någon av familjerna och turas på så vis om att laga och bjuda på mat och dryck. Det är riktigt trevligt och så väl vuxna som barn är taggade inför våra träffar. Det brukar även bli lite aktiviteter och lek, har bla. varit charader, minneslekar, femkamp och tillverkning av egen pasta.

Denna lördag var det dags för familjen Strandberg att bjuda in och hitta på nåt skoj. Vi lät hela kvällen gå i 80-talets tecken! Och självklart så var det klädsel efter tema, jag letade fram min gamla laxrosa studentkostym, visserligen från 91, mem den höll ändå måttet och passade nästan i midjan. Toppade upp med en hockeyfrilla-peruk och vita strumpor till. Sara hade sin mammas gamla klänning med ordentliga axelvaddar. En granne kom som en klockren Gorbatjov, en som färgglad västkust-stekare med seglarskor, midjeväska och tröja knuten över axlarna. Det var benvärmare, sportswatches och grälla färger. Det var väldigt kul att se hur alla lyckats få till sina utstyrslar, kändes lite som en färdats tillbaka i tiden med Michel J Fox.

Vid ankomst så bjöds det på snacks; ost-& salami på tandpetare, oliver, grillchips, vickningschips, ostbågar, partymix-blandning, grönsaker och dipp samt falukorv på tandpetare. Det dracks Mer och Cuba cola.

räkcocktail

Efter det så var det dags för en klassisk räkcocktail som jag nämnde i mitt tidigare inlägg i veckan. Och så kvällens höjdpunkt; plankstek! Min fru Saras favoriträtt, och ja det är gott. Vi hade i alls fall fått 10 plankor ifrån svärfar när han flyttrensade, dessa var inköpta på anstalten i Trångsund och således gjorda av interner på 80-talet.

En klassisk planka ska flests spritsas med en god hemgjord Duschesse-pressad potatis som blandas upp med äggulor, smör och matolja och smakas upp med salt och peppar. Tillbehören är baconlindade haricoteverts, grilltomat och bea. Jag körde dock plommontomater som jag skålade och skakade och sedan kryddade med salt och peppar. Körde även en nykokt sparris på och så klart de två huvudspelarna, en fin skiva perfekt stekt oxfilé, innertemperatur på ca 50 grader. Och sist med inte minst en hemgjord och nyslagen bearnaisesås. Om bean spricker så kan du läsa om hur du räddar den här.

Tomat,  haricotevertsrullen och köttet lägges på plankan. Kör sedan in den högst upp i ugnen på högsta grillelement tills potatisen är gyllenbrun. Tag ut och ställ på underlägg, lägg på sparrisen och rikligt med bea, allt doftar och smakar magiskt!

Konstigt nog så var det inga barn som blev särskilt överförtjusta, en förlorad generation helt enkelt. Vi vuxna njöt!!!

P1000646P1000651P1000650

plankstek

Till dessert var det dags för nästa nostalgitripp. Det blev Vienetta och en kavalkad av 80-tals godis; bridgeblandning, engelsk lakritskonfekt, After Eight, twist, godissnören, smågodis, Mums mums och flygande tefat, samt Irlsh coffee till föräldrarna.

Självklart så lyssnades det på 80-tals musik hela kvällen och twister var ett uppskattat inslag långt in på småtimmarna. Grymt kul med tema middagar och vi ser verkligen fram emot nästa middagsklubb. Just konceptet middagsklubb är nåt vi varmt kan rekommendera.

/Fredrik

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s