Vegochili med rostat tunnbröd, gräddfil och mynta!!

on

Nu råkar det visst vara så att vi har några olika varianter på chiligrytor utan kött redan på bloggen och när jag skulle lägga över bilderna i datorn hittade jag bilder på en näst intill identisk rätt som den jag skulle lägga upp. Så jag tänker att jag helt enkelt länkar till det tidigare receptet HÄR och delar med mig av tillbehöret istället..

Jag fick inspiration i helgen när jag jobbade brunch på supermysiga Åkeshofs slott som serverade en brunchbuffé helt utan kött eller fisk och där det bland annat var med en vegochili med friterade tortillas och gräddfil.

Något jag har gjort hemma tidigare som är sjukt gott och ganska enkelt, är rostat tunnbröd. Det är ganska vanligt förekommande med friterat tunnbröd lite här och där har jag sett. Den här varianten är lite mindre flottig och du behöver inte fritera hemma heller med allt vad det innebär, som att det luktar korvkiosk i hela hemmet tex…

DSC_2332Köp rektangulära mjuka tunnbröd på påse, självklart funkar det lika bra med runda men det får plats fler samtidigt i ugnen om de är rektangulära. Pensla dem på båda sidor med matolja och salta jämnt ovanpå. Lägg dem i en hög på varandra så blir det inte fett och flottigt i hela köket. Om du vill kan du passa på att smaksätta med vad du vill också, kanske paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, spiskummin, riven ost eller vad du nu känner för. Sen kör du in dem i ugnen på 200 grader på galler i ca 4-5 minuter eller tills de är snyggt gyllenbruna. Viktigt att de inte ligger på varandra i ugnen, då blir de inte genomrostade. När de svalnat är det bara att bryta i lagom stora bitar och servera till chilin.

När vi käkade häromdagen visade det sig att det börjat växa upp mynta i odlingslådan på baksidan så jag hackade ner lite och serverade till. Varför inte göra en örtsallad med grovt hackad mynta, ruccola och koriander till? Lär ju bli svingott!!

Det var det, hoppas ni fick lite ny inspo kring chilin i alla fall!

Vi hörs

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s