Billiga veckan nu igen!!

on

Alltså jag vet inte riktigt vad som hänt, matkontot tar slut tidigare och tidigare för varje månad känns det som. Det kan ju förstås vara så att barnen blir större och större och därför äter mer…

Den här månaden är inget undantag och jag tänkte därför bjuda på lite tips på billigare rätter den här veckan, lite som första veckan i januari liksom.

 

Pasta äts det ju friskt i studentkorridorer och det går ju att ha mer än bara ketchup till😊 Den här med broccoli och parmesan Är en höjdare både när det gäller smak och plånbok, använd en billigare ost om du vill även om jag kommer att fortsätta att kosta på oss parmesan.

Lustigt nog fick jag för mig nu i skrivande stund att jag skulle kolla in Veckomatsedeln innan januarilönen och se vad jag skrev då och upptäckte att jag då också gjorde kopplingen till studentkoridorer och pasta. Själv har jag varken bott i studentkorridor eller varit student efter gymnasiet, så jag har talar helt fritt utifrån mina fördomar 🙂

En av alla fördelar med växtbaserad kost är ju att man slipper kostnaden för köttet eller fisken. En favorit som av någon anledning ändå inte blivit återkommande här hemma är Bibimbap. Sen har vi några varianter på risotto eller krämig risoni i receptbanken också. Jag tänker att en sån här billighetsvecka är Krämig kylskåpsrensningsrisoni given, det hör man ju på själva namnet. Och även om många vegetarianer är sjukligt trötta på risotto tycker jag det är sjukt gott om det görs bra, prova Den här med svartrot och champinjoner vetja. Bönragun här känns aningens höstig, prova att gör den men tillsätt dina favoritgrönsaker som finns tillgängliga nu, den här tiden på året.

I kväll kommer vi äta färdigköpt ärtsoppa i såna där äckliga plastkorvar hemma, något som bestämdes bakom min rygg när jag jobbade tidigare i dag. Pankisar blir det ju i alla fall efteråt, man kan nästan tro att det blivit torsdag redan i dag, söndag.;)

Hade jag varit hemma kanske jag hade propsat på någon annan soppa som Grönsakssoppa med linser, spiskummin och rökt paprika eller kanske Ramen för att återigen dra kopplingen till studentkosten, alltså typ snabbnudlar fast här i en lite mer snoffsig variant.

Jag vet inte om ni minns det, men jag lovade för ett par veckor sen att dela med mig av ett recept på en varm, bakad chokladkräm med jordgubbssorbet? Tyvärr visade det sig att de få bilderna jag hann knäppa innan vi högg in verkligen blev gräsliga så ni får hålla ut tills jag lagat det en gång till och fått till åtminstone några hyfsade bilder. Den här smarriga varianten med kanderade nötter och jordgubbar är hyfsat lik i smaken, enkel att göra och sjuuukt god, kör på den i helgen!

Nu ska jag börja steka pankisar och värma ärtsoppa, hoppas ni hittar något att inspireras av.

Ha det fint!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s