Rhode Island sås till räkcocktail och räksallad

Vi körde middagsklubb med 80-talstema för några helger sedan. En given förrätt var då en klassisk räkcocktail med Rhode islandsås. Såsen är god till de flesta sallader, men framförallt till skaldjursvarianter.

Såsen gjorde jag så här:
2 dl majonnäs, gärna hemlagad majonnäs
1 dl gräddfil
1/2 dl chilisås
Ev. 1 tsk konjak
Salt och peppar efter smak
Rör ihop allt

räkcocktail

Till cocktailen så tog jag räkor, gröna ärtor, majs, tärnat grönt äpple, tärnad gurka, tärnad röd paprika och tärnat tomatkött (jag tog bort kärnorna och tärnade ner köttet bara). Detta blandade jag ihop med lite av Rhode islandsåsen och la i ett cocktailglas.

Jag toppade sedan med räkor, lite mera sås och små kavringskrutonger. Ovanpå glaset la jag sedan en nykokt sparris som jag även doppat änden i paprikapulver. En riktig 80-tals klassiker helt enkelt!

Dagen efter blev det lite kylskåpsrensning, så då åt vi resterande sås till en fräsch räksallad med avokado, spenat, haricotsverts, sparris, tomat, paprika, röd lök och kavringskrutonger.

/Fredrik

räksallad-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s