Grönsakspytt med chilipicklad gurka, stekt ägg och sesamfrön.

on

I förra veckan funderade jag över en riktigt enkel och god rätt med mycket igenkänning och som jag tror att väldigt många skulle både vilja laga och äta.

Inte många rätter uppfyller de kriterierna lika mycket som en klassisk pytt i panna. Däremot försöker vi ju att käka ganska mycket växtbaserat samtidigt som det skulle kännas lite trist med en klassisk pytt och helt ärligt, hur många av er skulle behöva ett recept på pytt i panna?

DSC_2010Så jag gjorde helt enkelt en lite roligare, vegetarisk variant. I receptet har jag skrivit vilka grönsaker jag använde men pytt är ju samtidigt kylrensningens urmoder så använd för allt i världen det du har i kylen också.

Jag hade i alla fall:

  • 1 st aubergine
  • 1 st zuchini
  • 1st röd paprika
  • 1st gul lök
  • 1st vitlöksklyfta
  • 1 st broccoli
  • 0,5 citron
  • 2 msk ljus soya
  • 1 näve mungbönsgroddar

Börja med att tärna ner auberginen, salta den och låt den ligga i ett durkslag för att rinna av medan du skär resten av grönsakerna i valfri form. Vitlöken hackade jag och broccolin blev små buketter och så skalade jag stjälken och skar ner den med. Groddarna fick åka med precis på slutet bara, de är så mycket godare så.

Stek sen allt på hög värme i olja i flera omgångar så du inte fyller pannan för mycket. Ha över allt i en ugnsform där allt får plats, smaka av med pressad citron och soya.

Servera sen med stekt ägg som sig bör till pytt och strö över sesamfrön. Och istället för ketchupen som många vill ha till pytt kan du servera scriracha till, typ thaiketchup alltså.. Har du framförhållning och orkar kan du göra egen som du hittar recept på Här, helt förståeligt om du köper en flaska i affären..

Inlagd gurka är ju inte så dumt till heller och varför inte göra en snabb variant med chili i också som du hittar recept på I det här smarriga kycklingreceptet.

Kidsen var ärligt talat inte stormförtjusta men petade ut det de inte gillade och åt resten medan både jag och Smulan tyckte det var hur gott som helst.

Ha det fint!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s