Kortvecka!!

Sköön vecka på ingående för de flesta!! Jobba ett par dagar, fira lite Valborg, ledigt på 1:a Maj, demonstrera kanske? Själv har jag jobbat hela helgen och precis kommit hem, det är därför jag lägger ut veckans matsedel lite sent.

Med inspiration från Jonas Crambys bok ”taco loco” gör jag en variant på ”Carnitas” till tacomiddag ikväll. Lite slarvigt skulle man nog kunna kalla det för en pulledpork-variant och jag var helt säker på att jag skrivit ner receptet när jag gjort det här tidigare och lagt upp på bloggen. Tänkte jag skulle länka till det här men hittar det helt enkelt inte. Så blir ni sugna, gör det här receptet på pulled pork och använd som tacofyllning istället. jag gör en laddning som räcker till en middag till i veckan på en gång.043

Sugna på att grilla på Valborg? Det är jag i alla fall. Jag gillar verkligen att grilla hel kyckling, jag tycker den blir så saftig och smakar mycket. Du kan ta vilket som av alla våra kycklingrecept där vi kör kycklingen hel i ugnen och köra den i grillen. Prova Det här receptet eller botanisera Här bland kycklingrecepten. Bra att tänka på när man grillar stora köttbitar eller kyckling är att grilla med indirekt värme, alltså att ha det man grillar vid sidan av glödbädden och stänga locket, öppna ibland och vrida och vända på steken. Vi har ju faktiskt en hel del recept under kategorin ”Grillat” också, kolla där! Den sidan kommer ju säkerligen att fyllas på nu framöver när det är grilltider.

Jag planerar att ge er ett recept på en bakad chokladpudding snart som blev sjuukt smarrig. Jag och Fredrik var ute och käkade på nyöppnade Mishumashu för ett tag sen och åt en Chokladchawanmushi som var helt magiskt god. Jag bestämde mig för att göra en egen tolkning, inspirerad av den. En Chawanmushi är något de äter i japan och är egentligen typ en äggkräm, bakad i en kopp och serveras normalt inte söt och som dessert. Den här varianten är dock söt, smaksatt med mjölkchoklad, serverad med jordnötskrokant, brynt smör, lite flingsalt och jordgubbssorbet vid sidan.

Oklart om jag kommer hinna lägga upp det receptet innan Valborg, så tänkte ni käka dessert då föreslår jag ni Steker några bananer och serverar med nämnda krokant samt vaniljglass. Eller är ni sugna på något mer chokladigt föreslår jag helt enkelt Kladdkaka eller Mjölkchokladpudding med kanderade hasselnötter. Ni vet Nicklas och Elle som var med och drev bloggen tidigare, de la upp det här receptet på Egengjord glass som går att smaksätta med vad man vill egentligen.

Vad gör ni på 1:a Maj då? Jag föreslår att ni bakar lite Kanelbullar, blandar lite saft, gör i ordning en termos med kaffe och sticker ut till en park med kidsen. Var lite snälla mot er själva och slappa, köp hämtmat till kvällen och bara var.. Eller…. så gör ni en pasta, det går ju ändå rätt fort och är inte så mycket jobb med. Gör den här gnochin helt enkelt, ska vi säga så?

Sen är det ju inte så mycket vecka kvar innan det äntligen är fredag och då är det ju som bekant pizza som gäller. Det hoppas jag att ni tagit till er och i så fall använder vårt recept som ni hittar här i fall ni inte sparat det.

Jag missade kanske att det faktiskt är några vardagar där emellan också. Vi äter ju en hel del vegetariskt nu för tiden och därför blir det naturligt för mig att tipsa om det också. Kanske Bibimbap? eller varför inte Fredriks Krispiga risbollar, jättegoda!DSC_9150

Envisas du med att äta kött så föreslår jag Polpette i tomatsås eller kanske den här fräscha Asiatiska biff och nudelsalladen , såg att de börjar sälja vattenmelon i butiken nu.

Hoppas ni hittar något att inspireras av och att ni får en smarrig vecka!

Ha det fint!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s