Helstekt kyckling med grönsaker, örtmajo, syrad lök med koriander i tortilla!!

Väldigt enkelt egentligen och väldigt varierbart, om det nu ens är ett ord…

Det här lagade jag hemma igår, tisdags. Jag tog helt enkelt en hel kyckling som jag gned in med en kryddblandning jag skrivit om tidigare i ett annat recept med kyckling, du hittar det HÄR. Sen in med kycklingen i ugnen på 160 grader ca 45 minuter-upp till en timme, kolla med termometer i tjockaste delen att den är över 70 grader i kärntemp. När den är klar bör du låta den vila åtminstone 10 minuter innan du börjar karva i den, men sen är det bara att gå loss.

Medans kycklingen stod i ugnen gjorde jag en örtmajjo som jag gjorde enligt det HÄR receptet fast jag hade i både basilika, gräslök och persilja.

Sen tog jag och skivade en gul lök, pressade en halv lime över och saltade lätt, drog i en näve grovt hackad koriander på slutet och blandade runt.

Utöver det skar jag gurka, och tomat, plockade lite romansalladsblad, rev ost och öppnade en burk med majs. Helt enkelt som en tacovariant mitt i veckan och med tortillabröd.

Jag tror att jag skrivit om det här tidigare, men jag tycker det är så klockrent att köra hel kyckling i ugnen. Man hinner göra resten av middagen under tiden och plocka undan i köket så det är klart innan det är dags att äta. Och framför allt så blir det MYCKET saftigare än att bara steka kycklingbröst och smaken blir bättre med.

Hoppas ni provar det här och gillar det.

Smaklig måltid och ha det fint!!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s