Matig sallad med curryrostad blomkål, snabbpicklad tomat, vitlöksstekta haricot vertes, räkor, krutonger och dillmajonnäs

on

Jag är helt såld på blomkål för tillfället och utgick ifrån det när jag gjorde dagens sallad. Som vi berättat tidigare så brukar vi köpa en kasse kantstött frukt och grönt när vi handlar på Mathem. Jag lät innehållet i den få ta stor del i denna goda sallad.

Salladen innehåller :

  • Plommontomater (rödvinsvinäger, socker)
  • Haricote vertes
  • Vitlök
  • Olivolja
  • Blomkål
  • Curry
  • Grönt äpple
  • Gurka
  • Avokado
  • Salladslök
  • Romansallad
  • Krutonger på lingongrova
  • Dillmajonnäs
  • (räkor)

sallad-blomkål

Jag började med att snabbpickla några plommontomater. Jag delade tomaterna på fyra, kokade en lag på lika delar rödvinsvinäger, socker och vatten. Sedan så la jag ner tomaterna i den varma lagen så att dom var helt täckta.

Jag hade även några skivor torr lingongrova som jag tärnade ner och gjorde goda krutonger av, precis som med dessa kavringskrutonger.

Sedan så plockade jag och skar ner blomkål som jag blandade runt med olivolja, curry och flingsalt. Jag rostade sedan blomkålen i en het stekpanna så att den fick fin färg samtidigt som den behöll sin knapprighet.

Samtidigt så stekte jag på haricot vertes i olivolja med riven vitlök och flingsalt. Stekte på hög värme kort tid så dom fick fin färg och också behöll sin krispighet.

Jag skar ner gurka, bröt ner romansallad, strimlade salladslök och gröpte ur sköna bitar ur avokadon. Jag monterade ihop alla grönsaker fint på ett stort fat, hyvlade över ett grönt äpple, strödde över krutongerna och la på lite räkor.

Räkorna kan lätt uteslutas då salladen i sig blir så matig och smakrik. Över allt detta så ringlade jag en dillmajonnäs, jag gör denna snabba majonnäs som jag mixar ner rikligt med skuren dill i på slutet. Det blev en helt magiskt god sallad, både med och utan räkor.

/Fredrik

DSC_1403

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s