Om det nu har undgått någon så kör Wicklunds på vegetarisk vecka. Samtidigt ville jag hitta på ett nytt recept att dela med mig av, så det blev den här skitgoda, enkla och relativt snabba woken till slut. Och det var ju bra det eftersom den blev så bra:)
Jag hann egentligen göra själva woken under tiden det tog för riset att koka så börja med att koka Jasminris enligt instruktionerna på paketet. Vill du servera nudlar eller något annat till går det givetvis hur bra som helst.
Så till receptet då:
- 0,5 st broccoli
- 0,5 st blomkål
- 2 st morötter
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 5 st normalstora champinjoner
- 1 paket fast tofu
- ca 2 cm ingefära
- 1 st apelsin
- 1 dl japansk soya
- 0,5 st pak choi
- sesamfrön och cashewnötter att servera till
Skär ner alla grönsaker till lagom stora bitar. Riv ingefära och vitlök fint på rivjärn. Tärna tofun och dela apelsinen på hälften.
Stek grönsakerna förutom pak choien, hastigt i en het panna. Pressa i apelsinen och häll på soyan. Ha i den tärnade tofun, lägg på ett lock och dra ifrån värmen, låt stå ca 5 minuter på eftervärmen. Vänd ner pak choien och servera med riset, sesamfrön och cashewnötter.
Enkelt va??!!
Lycka till!!
/Rikard