Vegetarisk wok med tofu och apelsin, cashewnötter och ingefära

Om det nu har undgått någon så kör Wicklunds på vegetarisk vecka. Samtidigt ville jag hitta på ett nytt recept att dela med mig av, så det blev den här skitgoda, enkla och relativt snabba woken till slut. Och det var ju bra det eftersom den blev så bra:)

DSC_1401Jag hann egentligen göra själva woken under tiden det tog för riset att koka så börja med att koka Jasminris enligt instruktionerna på paketet. Vill du servera nudlar eller något annat till går det givetvis hur bra som helst.

Så till receptet då:

  • 0,5 st broccoli
  • 0,5 st blomkål
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 st normalstora champinjoner
  • 1 paket fast tofu
  • ca 2 cm ingefära
  • 1 st apelsin
  • 1 dl japansk soya
  • 0,5 st pak choi
  • sesamfrön och cashewnötter att servera till

DSC_1412

Skär ner alla grönsaker till lagom stora bitar. Riv ingefära och vitlök fint på rivjärn. Tärna tofun och dela apelsinen på hälften.

Stek grönsakerna förutom pak choien, hastigt i en het panna. Pressa i apelsinen och häll på soyan. Ha i den tärnade tofun, lägg på ett lock och dra ifrån värmen, låt stå ca 5 minuter på eftervärmen. Vänd ner pak choien och servera med riset, sesamfrön och cashewnötter.

DSC_1416

Enkelt va??!!

Lycka till!!
/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s