Vegetarisk vecka!!

on

Den här veckan känner jag för att äta vegetariskt. Även om vi äter en del vegetariskt i vanliga fall också så kan jag känna att det ibland sitter fint att utesluta köttet helt under en period också. Så nu kära läsare får ni ta del av det i den här veckans matsedel också:)

img_1788

Risotto är något som många vegetarianer tidigare ätit sig trötta på när de gått ut på restaurang och försökt beställa vegetariskt. Det var väldigt vanligt innan restaurangerna fått upp ögonen för att vegetarianer också är betalande gäster som vill ha schysst mat, att man slängde ihop en risotto med lite vad som helst i. Som tur är har det ju ändrats rejält de senaste åren och många krogar har bra, vegetariska rätter på menyn. Så nu tycker jag att det vänt så pass mycket att jag vågar tipsa om risotto i veckomatsedeln:) Varför inte med ugnsbakad blomkål eller med Smörstekt svartrot, champinjoner och persilja?DSC_0375

Olika ”Tacovarianter” brukar vara ett bra ”goto”- alternativ när man vill att hela familjen ska uppskatta maten. Jag har gjort lite olika varianter på fyllning med linser och bönor och inte skrivit ner recept varje gång men prova Den här, med bönor, Supergott!!

Pasta funkar ju också alltid bra att hitta på vegetariska varianter med, kanske inte toppen om du försöker hålla nere på kolhydraterna men det är ju inte det som är temat:)

Det här receptet med tomater, bladspenat och mozzarella är en riktig höjdare och bilden är ju supersnygg också, eller hur?pasta-mozza

Det här  receptet med champinjoner som är rivna i är en riktig hit faktiskt. Jag har förstått att många som inte gillar champinjoner, har svårt för just konsistensen. När man river dem och använder i pastasåsen, ger de fyllighet i smaken utan att konsistensen är där. Våra barn trodde inte att de gillade champinjoner men de älskar den här pastan!021

Vad vore väl en samling vegetariska recept utan en smarrig lasagne? Det hittar ni Här!veg-gratäng

Vi käkar en hel del mackor faktiskt, både med hembakt bröd när det hinns med eller med Libabröd Här hittar ni ett recept med grönsaker och hummus i just Libabröd. Och Här är ett av våra tidigaste inlägg där vi berättar om inspirationen till mackorna som kom från vår spanienvistelse pre-kids..023

Hoppas ni fått lite sug och inspo till en grön vecka!!

Ha det fint!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s