Vårig veckomatsedel

on

Våren är i antågande! Det är i alla fall sol i Stockholm i helgen så vi njuter i fulla drag. Här kommer en veckomatsedel inspirerad av våren. På måndag är det våffeldagen. Ett bra våffelrecept har vi såklart. Men annars kör vi ganska ofta på Frasvåfflor från Ekströms. Det handlar mycket om våffeljärnet så investera i ett bra. Vi äter ofta våfflor sedan vi fick barn, enkelt som lunch på helgen eller en snabb middag. Vi serverar med sylt, skagen eller kanske rom och crème fraîche. Går att variera i massor.

pasta-mozza

Tisdag: De är säsong för skrei nu. Skreirygg med tomat, kronärtskocka och olivolja.

Onsdag blir det linsragu. Det är enkelt, gott och går bra att kombinera om ni inte vill äta det helt vegetariskt. Pröva exv. belugalinser med grönkål, tomat, fetaost och oliver eller linsragu med örter och tomat.

Torsdag: Kycklingspett med tabbouleh och tzatziki eller en snabb pasta; prova Tagliatelle med babytomater, vitlök och mozzarella.

Fredag: Ssäm – kryddig kycklingfärs och grönsaker i salladsblad med Nouc Cham eller Ssäm med fläskfärs, grönsaker och vietnamesisk dippsås (Nouc cham). En god och fräsch taco-variant. Om det inte passar så kika in på vår ”taco-sida” för mer inspiration.

En riktigt vårig dessert är fläder & limepaj!

/Fredrik

3kockar-2ssäm-slut-på-tallrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s