Veckomatsedel från Systrarna Eisenman

on

systrarnaeisenman-5b84f9da61accDen här veckan tänkte jag tipsa om våra kollegor, systrarna Eisenman, Lisa och Monica!

Förmodligen känner de flesta av er till dem redan, men för er som inte gör det kommer här en kort presentation av dem följt av veckans matsedel som vi kör på deras härliga recept.

De driver en framgångsrik Matblogg, har skrivit ett antal kokböcker med jättefin, inspirerande mat. De har en förmåga att få allt att kännas genuint, gott och härligt och de har alltid väldigt snygga bilder. Min fru Jessica har sen den kom för flera år sen, hållit boken ”Mingelmat” som hennes absoluta favoritkokbok.Systrarna-Eisenmans-mingelmat

Precis som vi är de småbarnsföräldrar, de frilansar som matstylister, matkreatörer, bloggar och så skriver de ju som sagt kokböcker.

De förmedlar genuinitet och matglädje och det är något vi verkligen uppskattar och det är därför vi nu vill ge er en vecka med deras inspirerande recept i stället för våra egna. Hoppas ni gillar det!

vegpastaMåndag kör vi såklart på köttfritt!! Den här pastan, med mascarpone, parmesan, basilka och bönor verkar ju hur god som helst. Den kommer garanterat dyka upp i det Wicklundska hemmer framöver och det är ju ingen hemlis att vi har ett rejält tilltaget parmesankonto i familjen.

melanzane-alla-parmigianaVarför inte fortsätta vegetariskt? Vi kör det på Tisdag också och då Mellanzana alla Parmigiana, alltså aubergine, stekt och gratinerad med tomat, mozzarella och så parmesan såklart! Rejält comfortfood alltså!

Vi fortsätter det italienska temat på Onsdag med Ugnsrostad kyckling med ciabatta, mozzarella och oliver Kycklinglår är så mycket godare än filé också, det blir saftigt och gott  hur mycket man än steker det nästan..

enchilada3Bön- och majsenchiladas med spicy mango- och limesås blir det på torsdag. En sån där bra rätt där man hinner plocka undan i köket medans maten blir klar i ugnen.enchilada

På fredag blir det torsk, nämligen Ugnsbakad torskrygg med frasigt örttäcke,

rotselleripuré och gurk- och äppelsallad, Jag tycker den verkar hur god som helst med selleripurén som är krämig och lite fet, den fräscha gurk- och äppelsalladen till och sist men inte minst det frasiga örttäcket till som lite extra textur, låter grymt! Panko är riktigt användbart faktiskt till mer än bara panering, som här blandat med örter eller varför inte steka det gyllenbrunt i smör och blanda med tex rostad lök och persilja och toppa potatismoset med?

Har ni tid över i helgen tycker jag att ni bakar Den här chokladkakan som enligt systrarna själva är världens saftigaste!! Kul knep med ättika i smeten som reagerar med bikarbonaten så den blir luftig och saftig!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s