Veckomatsedel med NOLL!! inspiration

on

En anledning till att våra veckomatsedlar blivit så populära är ju den mest uppenbara, att det är svårt att komma på vad familjen ska äta i veckan. Man försöker ha framförhållning och planera veckan i förväg.

Jag försöker alltid ha ett tema kring veckomatsedeln jag delar med mig av till er, något jag har i bakhuvudet under veckan som får mogna fram till söndagen när jag sätter mig och skriver ihop det.

Den här veckan däremot, har jag liksom inte lyckats komma på något tema, jag har ingen som helst inspiration, precis som många utav er upplever och därför surfar in hos oss och kollar vad vi knåpat ihop.

Så vad blir det då? Jo, jag tänker att det får bli temat för veckan, jag får helt enkelt kolla på hur jag tänkte tidigare med familjens veckomatsedlar. Typ bocka av storkok i helgen som bara är att ta fram senare i veckan när det blir svårt att hinna med att laga mat, en soppa, en fiskrätt, en vegetarisk och kanske en snabb kötträtt och till sist kyckling. Kanske inte just i den ordningen, men ändå… Vi har ju en rejäl receptskatt här på bloggen så det löser sig säkert.

Så då ska vi se då.. Vi börjar i dag söndag med att göra ett storkok av Lammfrikadeller, jag gör nog det här receptet *3 så det blir över till ytterligare en dag i veckan, kanske med pasta som i receptet ena dagen och med ris nästa gång.

På tisdag är det ju fettisdag också, så jag passar på att baka min variant på semla i dag, nämligen Semmelpizzan, den var otroligt populär när vi hade ”originalbloggänget” på brunch förra helgen. Bakar jag den idag och stoppar direkt i frysen, kan jag ta ut den innan jobbet på tisdag och bara spritsa på grädde innan vi käkar den som lyxig tisdagsefterrätt på kvällen, perfekt ju.DSC_0734

Gnocchi med tomat och örter, är hur god som helst, går snabbt att göra och den för tankarna till södra italien. Hur härligt är inte det? Otroligt, men det har fan börjat snöa igen…

Fishtaco, är grymt gott och egentligen ganska enkelt på det här sättet. Kör på det mitt i veckan eller istället för fredagstacon om ni brukar äta det.

Varför inte göra hamburgare någon dag? Där kan man ju lätt välja ambitionsnivån själv med vad man köper färdigt eller gör själv. Förslagsvis gör ni Kycklingburgare, enligt det här receptet.

Den här Frittatan som Fredrik lagt upp för några år sen, har jag aldrig gjort själv men blev sugen när jag bläddrade igenom recepten. Den kommer nog vi käka i veckan även fast jag tror att jag byter ut getosten mot någon annan ost, alla i familjen gillar inte getost.

En smarrig pasta är ju given i veckan, prova Den här med karl-johansvamp som du såklart har i frysen 😉 annars funkar det fint med vilken svamp som helst, till och med champinjoner.

Det som började helt inspirationslöst blev ju rätt bra till slut, jag känner mig i alla fall inspirerad själv 🙂 Hoppas ni också gör det.

Ha en fin vecka!!

/Rikard

En kommentar Lägg till din

  1. bernhard skriver:

    uppskattas som alltid!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s