Hummus och grönsaker i Libabröd

Vi försöker äta mera grönt och nyttigt, även om barnen är svårflörtade. Vi vuxna kör i alla fall på den given och hoppas att det ska släppa även för barnen så att vi kan äta helt samma mat framöver. Som det är nu så gör vi något extra varje dag som vi vet att barnen äter, men dom slussas ändå in i att det finns mycket grönt att välja.
Sara, min fru älskar humus, så vi utgick från det och kylens grönsaker till dagens middag. Denna wrap funkar även bra att göra och ta med sig på utflykt. Vill du förenkla det ännu mer så kan du såklart köpa färdig humus.

Hummus
2 burkat a 380 gr kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta, riven
1 citron
2 tsk salt
1 dl olivolja
1/2 dl kallt vatten
1 tsk spiskummin
3-4msk tahini
3 tsk malda korianderfrön
1 tsk sambal olek

Mixa allt slätt.

4 st Iibaböd

Era favoritgrönsaker som du skör i lite olika former och storlekar för att få lite olika texturer och lite roligare. , vi körde :

  • Gem Sallad
  • Gurka
  • Rödlök
  • Blomkål
  • Picklad pumpa och rättika som vi hade kvar av i kylen.
  • Tomat

Värm bröden någon minut i ugnen och full sedan som en wrap med Humus och favoritgrönsaker.

/Fredrik

05012016-Blomkålssoppa-057

img_0484

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s