Veckomatsedel efter lön – lyxigare än på länge?

Januarilönen har äntligen kommit. Blir det kanske något ”lyxigare” mat denna vecka – eller hur gör ni?

För vår egen del fortsätter vi på upplägget vi skrev om förra veckan, dvs. en grönsak, en röra och något tillbehör. Denna vecka kör vi på blomkål, baba ganoush och couscous. Sedan kompletteras det med proteiner, vi får se vad det blir. Håll utkik på instagram för där kommer säkert någon rätt att dyka upp.

Måndag är ju bra att som standard köra vegetariskt tycker vi. En av få rätter som Sigge käkar är pannkakor. I helgen gav vi oss på två olika sorters pannkakor och båda fick dessvärre negativa omdömen av båda barnen. Den ena sorten var på vita bönor men det var ingen hit alls. Vi fick en hel del bra tips på instagram och FB när vi frågade och vi ska definitivt prova andra alternativ. Ett bra alternativ här på bloggen är krispiga boveteplättar, örtkeso och kålsallad med soja och citronvinägrett.

Barnen har fått välja var sin dag denna vecka för att öka intresset.

Lo vill ha köttfärssås och spaghetti – typ varje dag. Alternativ kan vara att prova kycklingfärssås med röd curry och kokosgräddevegetarisk ”köttfärssås” på sojafärs eller kycklingfärsspett med kanel och pistagenötter, ajvaryoghurt och rostad potatisFalafel i bröd är en annan hit som Lo ofta vill ha.

Sigge väljer buljong. Helst vill han ha typ Knorrs köttsoppa, avrunnen utan varken grönsaker eller köttbitar. Möjligen att de sönderkokade morötterna får vara kvar. Hur konkurrerar en med det? Svamp- och misobuljong med bovetenudlar, svartkål och tofu är ett alternativ, annars kan ramen med kyckling, champinjoner, vårlök och ägg gå hem.

nudlar-soppa

Basilika och färskostöverbakad lax med grönsakstagliatelle blir bra på torsdagen. Ett tips är att köra barnens lax utan färskosten om ni inte tror att den går hem. Det funkar ju bra att ha lax och pasta på sidan.

Ett annat förslag är kycklingspett med snabb jordnötssås och chilipicklad gurka – enkelt och gott!

Löjrom är ju superlyxigt och ett tips är att frysa in löjrom i små förpackningar och ta fram emallanåt. Ska ni ha pizza -satsa på löjromspizza – perfekt som snacks eller som alternativ förrätt eller varför inte löjromsdipp – ett lyxigare alternativ till chipsen?

Ha en trevlig vecka!

/Strandberg

löjromspizza

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s