Veckomatsedeln innan januarilönen

 

Det är ju fortfarande en vecka kvar tills januarilönen kommer så jag tänkte att även den här veckans matsedel får gå i billighetens tecken. Nu kanske det inte är fullt lika knapert som för ett par veckor sen eftersom i alla fall barnbidraget trillat in som en liten räddning men vi kör på lite till.

Jag har även varit inne och kikat lite på bloggen undertian och fått lite inspo, jag tycker att hon har många bra tankar och tips som självklart passar lika bra året om, inte bara när plånboken är januaritunn. Gillar särskillt ”stay-cheap”-tipsen som jag väljer att inspireras av. Kolla in vetja!

Men till tipsen i veckan då!

dsc_2206Lite härligare variant av studentkorridorens pasta med ketchup, är den här Gnocchin, med tomat och örter. Den går fort, är fruktansvärt god och kostar inte så mycket- perfekt ju!

Strandbergs delade ju med sig förra veckan, hur de planerar för att få i sig grönsaker. Vi äter också en hel del grönsaker och något som jag verkligen måste pusha för är att göra en laddning surkål (eller andra syrade grönsaker). Det är hur praktiskt som helst att bara plocka fram och äta som tillbehör till lite vad som helst. Vi försökte tala om för kidsen att det nästan är pizzasallad, gick väl sådär om jag ska vara ärlig. Men vi vuxna gillart 🙂 Jag skrev hur man gör för ett par veckor sen, du hittar det inlägget Här. Faktum är att vitkålen är väldigt billig och det kan verka krångligt, men det är det inte. Du gör en kortare arbetsinsats och sen sköter sig kålen självt.dsc_0554

Något som är otroligt uppskattat av kidsen här hemma, är krämig risoni i olika former, inte särskilt nyttigt alla gånger men det beror ju lite på vad man har i. Här är ett tidigare inlägg där jag skrev vad jag hade haft i den gången, men använd det som inspiration vetja och passa på att rensa kylen.DSC_1342

Mackor går ju att göra billiga också, Tuna melt, har jag skrivit att det är somrigt men jag tycker det funkar fint året om egentligen eftersom det är en varm macka.

 

Eller varför inte inspireras av de här Matiga mackorna som vi fick inspiration till för snart 15 år sen när vi pluggade spanska i Malaga.

Varma soppor tycker jag hör den här årstiden till också och det behöver ju inte kosta så mycket heller. Ett bra tillbehör tycker jag gör det till en komplett måltid också, och ett bra tillbehör kan vara allt ifrån rostade frön och ostmacka till krämigt ägg och krutonger eller nystekta quesadillas, såklart beroende på hur mycket tid och ork man har.

 

Gulasch är ju både matigt, gott och värmande, inte jättedyrt men såklart inte lika billigt som soppor utan kött, kör på det om det funkar. Annars föreslår jag Nicklas Linssoppa med halloumitoast eller varför inte Fredriks Soppa på svarta bönor.

Jag tänkte jag skulle skriva något om att till helgen när lönen kommit, måste ni lyxa till det lite och Den här torsken som Fredrik delat med sig av, är hur god som helst. Egentligen är det broccolin till som blivit min favvo och som jag inspirerats av och använt till allt möjligt. Testa, säger jag bara!!!

Fredagspizzan kan göras hur billig eller hur lyxig som helst, bara din fantasi sätter gränser. För ett tag sen fick vi frågan från Gourmetstål om vi ville prova deras produkt och se vad vi tyckte om den. Först tyckte jag inte att det var någon större skillnad från pizzastenen jag använt i flera år, men har reflekterat över att det faktiskt är gourmetstålet som vi använt sen vi fick det. Jag upplever att det faktiskt blir varmare och håller värmen bättre än stenen.

Till sist tycker jag ni kollar in Dessertsidan och bjuder på en smarrig efterrätt till helgen

Ha en fin och smarrig vecka

/Rikard

2 kommentarer Lägg till din

 1. Susanna skriver:

  Den där pizzan såg riktigt smarrig ut! Älskar pizzor med grönt på.

  Får nog springa till affären efter jobbet och köpa ingredienser för att göra en egen pizza ikväll. Ni gjorde mig för sugen och hungrig just nu haha! 😀

  Tack för inspirationen!

  Gilla

  1. 3kockar7kids skriver:

   Vad roligt att du blir inspirerad😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s