Bakad torsk med senapsmarinerad blomkål och kavringskrutonger

Jag brukar alltid ha en burk med färdiga krutonger hemma, perfekt att snabbt toppa upp olika rätter och sätta lite extra piff på dom, som exempelvis på denna rätt. Krutonger är även ett perfekt sätt att undvika matsvinn och ta tillvara på och förädla gammalt bröd som blivit torrt och tråkigt.

Dagens fiskrätt går väldigt snabbt och enkelt om du har krutongerna klara i förväg. Du har då middagen klar på ca 20 minuter, beroende på lite när fisken gått klart, tillbehöret fixar du på 10 minuter. Så en riktig toppenrätt helt enkelt som är både snabb, god och fräsch!

Krutonger
Skär brödet i små tärningar, blanda runt med lite olivolja och flingsalt. Baka av i 120 grader ugn ca 20 min, färdiga när dom är krispiga.

Torsk
4 bitar a’ ca 140 gr av torskrygg eller sej, ben och skinnfri – gärna snabbrimmad
Olivolja

Täck botten på en ugnsfast form med olivolja och lägg i fisken, baka sedan av i 120 grader varm ugn i ca 12 – 20 minuter, torsken ska ha en innertemperatur på 44 grader när den är klar.

1 blomkålshuvud
2 gemsalladshuvuden eller 100 gr babyspenat
Ca 2 dl krutonger av kavring eller liknande

Senapsdressing
3 msk dijonsenap
1 msk skånsk senap
1 msk lönnsirap
1 msk kallt vatten
1 msk äppelcidervinäger
2 dl rapsolja olja
1 tsk salt

Lägg allt i en avlång bunke som en stavmixer precis går ner i. Mixa samman med stavmixern på högsta effekt tills det blir en homogen sås.

Plocka/skär ner blomkålen i mindre buketter och blanda runt med senapsdressingen och salladen toppa upp med krutonger och servera till fisken. Klart!

/Fredrik

05012016-Blomkålssoppa-030

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s