Årets första veckomatsedel

Årets första veckomatsedel kommer såklart att ha temat ”billigt”. Sällan har vår ekonomi varit så januariansträngd som nu i år, att vi sen har två döttrar som fyller år dagarna efter varandra samma månad, gör ju inte saken enklare.. Så åtminstone passar det fint för oss att hålla i våra surt förvärvade slantar och jag anar att vi inte är ensamma om att ha det så.

En av fördelarna med vegetariskt är ju att det ofta blir lite billigare också, så det blir det en hel del utav.

Jag tycker vi sparkar igång veckan med boveteplättar som går att variera hur mycket som helst. Men i det här receptet har vi med lite olika förslag och vi käkade det häromdan och vår 5-åring berättade glatt att han skulle äta en miljon stycken, eller åtminstone tiotusen…

Soppa med tillbehör passar både plånbok och årstid tycker jag. Här hittar du hur många som helst. Några av mina favoriter är Ramen, som kan serveras med lite allt möjligt, eller varför inte blomkålsoppa med rostade frön, hur gott som helst och lämnar inte några djupa sår i plånboken heller 😉 Hittar du fortfarande pumpa i affären är pumpasoppa ett måste.

Ofta hittar man extrapris på kyckling, både hel och i olika styckdetaljer så här kommer några förslag på det. Ugnsstekta kycklinglår är ju enkelt också, perfekt i vardagen. ”Jobbahemmakyckling” har jag döpt den här till och det skulle man egentligen kunna kalla de flesta helstekta kycklingar för. Du hittar alla kycklingrecept Här.

Det vore ju märkligt att tipsa om billig mat utan att ha med några pastarätter, hur många fattiga studenter har inte livnärt sig på pasta? En personlig favorit är Bolognese på högrev, funkar fint på annat ”kokkött” också även om jag föredrar nötkött. Eller varför inte prova att använda viltkött om du råkar känna någon jägare som du får kött ifrån.

Två andra ”bloggklassiker” när det gäller pasta är den här pappardellen och såklart Mamma Larssons Penne 🙂

För många drar inte fritidsaktiviteterna igång förrän nästa vecka och då kan det ju vara så att det finns tid över för brödbak som spar en hel del pengar. Ljus råglimpa tar mindre tid än det ser ut som vid en första anblick, lite planering bara.. Tekakor till helgfrukosten, hur lyxigt är inte det? Ärligt talat har jag aldrig prövat det receptet själv, det är Nicklas som lagt upp det, men jag blir sjukt sugen på att baka det till helgen.

Hoppas ni blivit inspirerade och fått lite uppslag för en billigare och godare vecka!

Ha det fint!

/Rikard

3 kommentarer Lägg till din

 1. Carro skriver:

  Usch va jobbigt ert nya format har blivit. Jättesvårt att följa och hänga med i, alldeles för plottrigt och ”busy”. Tyvärr måste jag sluta följa er blogg nu, som jag verkligen gillade innan.

  Gilla

  1. Fredrik skriver:

   Hej Carro! Tack för dina synpunkter även om det var tråkigt att höra att du inte kommer att fortsätta följa oss. Vi har en del arbete kvar på hemsidan, och en del finjustering att göra men layouten kommer inte att förändras nämnvärt.

   Gilla

  2. 3kockar7kids skriver:

   Hej Carro! Vad tråkigt att du känner så, själva är vi jättenöjda med det nya utseendet. Tror också att det är en vanesak, det kan ju vara jobbigt när saker och ting förändras. Vi tackar dig för den här tiden och hoppas du hittar nya inspirerande bloggar att följa.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s