Citron- och vitlöksstekt brysselkål

Mer grönt till julbordet. Detta goda tillbehör passar perfekt till det varma, köttbullarna, prinskorven och skinkan. Passar även bra till revbenspjäll om ni har det på julbordet.

500 gr brysselkål, putsad och delad på mitten
1 rödlök, skalad och skivad
4 vitlöksklyftor, finriven
1 st citron, saften ifrån

Smör och olivolja till stekning
1 msk vatten
Salt och svartpeppar

Stek kål, lök och vitlök i smör och olja på medelhög värme tills det fått fin färg, ca 5 min. Slå på citronen och vattnet samt krydda upp, fräs runt nån minut till och servera.

/Fredrik

brysselkål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s