Blomkål med senapsdressing och kavringskrutonger

blomkålssallad

Mer grönsaker till julbordet. Denna enkla rätt är ett god tillbehör till julbordet. Passar exa. bra till skinkan.

1 blomkålshuvud
1 dl bladpersilja
1 dl krutonger av kavring / vörtbröd

Krutonger
Skär kavring/vörtbröd i små tärningar, blanda runt med lite olivolja och flingsalt.

Baka av i 120 grader ugn ca 20 min, färdiga när dom är krispiga.

Senapsdressing
3 msk dijonsenap
1 msk skånsksenap
1 msk lönnsirap
1 msk kallt vatten
1 mskÄppelcidervinäger
2 dl rapsolja olja
1 tsk salt

Lägg allt i en avlång bunke som en stavmixer precis går ner i. Mixa samman med stavmixern på högsta effekt tills det blir en homogen sås.

Plocka eller skär ner blomkålen i mindre buketter och blanda runt med senapsdressingen. Toppa upp salladen med krutonger, plockad bladpersilja och lite flingsalt.

Mums!

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s