Tomatsoppa!!

En soppa som är så himla enkel att göra är tomatsoppa. Jag tycker den passar perfekt som helglunch eller kanske som middag idag, torsdag med pankisar efteråt.

DSC_0298Servera den med ostmacka till, knäcke eller mjukt spelar ingen roll. Med pasta i botten blir den matig och lägg till en ägghalva eller två för lite extra matighet och protein. Ett annat sätt att göra den matig är att tillsätta lite röda linser och extra vatten och koka linserna färdiga i soppan, ca 10 minuter.

Men ett bra, enkelt grundrecept ser ut så här:

  • 1 burk krossade tomater
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1st grönsaksbuljongtärning eller motsvarande
  • Salt, svartpeppar, olivolja, (sambal oelek)
  • Eventuellt ett par färska tomater, grovt nerskurna och en skvätt överbliven tomatsås från fredagens pizza- Den här sista raden är bara ett plus om du råkar ha, det blir bra utan också..

DSC_0249Skala och hacka lök och vitlök, fräs den i olivolja så den blir lite ”glasig”. Slå på de krossade tomaterna och fyll upp burken med vatten 1,5 gång och häll i också, tillsätt buljongen. Har du ingredienserna på sista raden tillsätter du dem nu. Låt småkoka ca 10 minuter och smaka av, mixa sen med stavmixer, hur fint den ska mixas bestämmer du.

Servera med förslagen ovan eller enligt eget tycke och smak (Jag kom på nu att en klick creme fraiche hade vi till senast, det är jättegott) Åtminstone våra ungar tycker att det här är en riktig höjdare och det blir glada miner när de får höra att vi ska käka tomatsoppa, ärligt talat tycker jag ju såklart att det är gott men jag har faktiskt svårt att dela deras entusiasm 🙂

Smaklig måltid och ha det fint!

/Rikard

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s