Matsedel v 48 ”Oldies but goldies”

Den här veckan tänkte jag gräva djupt i vår receptskatt och basera matsedeln på gamla godingar som av en eller annan anledning blivit lite bortglömda. Ofta blir det de lite nyare recepten som hamnar i veckomatsedlarna så nu tänkte jag damma av några av de äldre, hoppas ni gillar dem.

På måndag tycker jag att det är dags för ”meatfree monday” och varför inte köra på den här krämiga risonin som går snabbt att göra och är ruskigt god, komplettera gärna med lite grönsaksstavar vid sidan. Den här linsragun har blivit lite bortglömd och är också både snabb och enkel, perfekt måndagsmat ju!

Mamma-Larssons-penne-foto-sanna-livijn-wexell-mathemTisdag är en perfekt pastadag tycker jag och varför inte laga Köttfärssås som Fredrik? Gör lite extra så det blir över och gör Mamma Larssons penne på det, en riktig storfavorit från bloggens barndom.

Jaha vad blir det på onsdag då, hmmm?? Jo kyckling såklart! Jag gillar att laga hel kyckling i ugn som sköter sig själv medans du får tid till annat. Det här receptet döpte jag till ”jobba hemma- kyckling” just därför. Här är ett annat recept som funkar på precis samma sätt men med helt andra tillbehör och smaker.

Torsdag är ju soppdag och det är något som vi gjorde rätt mycket för några år sen och har många recept på. Gulash är bland det första vi la upp recept på och det passar ju onekligen årstiden. Krämiga soppor som Blomkålpotatissoppa eller Vichysoisse är en annan variant och så gott. Eller varför inte en buljongsoppa som Ramen eller Svamp och misobuljong med bovetenudlar mm.

 

Fredagar är det ju som bekant Pizzakväll hos Wicklunds men många gillar ju tacos och det har vi en del varianter på tex. den här med kyckling eller en ThaivariantPulled beef blir också riktigt bra som fyllning och Avocadoröra på det här sättet blir grymt!!

Hoppas ni hittar lite inspiration och att vi lyckas med att underlätta er vardag en aning.

Ha det fint

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s