Det känns alltid som vi har ett par bruna bananer som legat för länge i fruktskålen. Jag har insett att rätt använda så är dessa övermogna frukter en förädlad guldgruva. Jag lägger dessa bananer i frysen och tar sedan fram och använder när det är dags. Ibland skivar jag bananen för att kunna kasta in den i smoothies, se recept nedan.
Jag har tex. även alltid ett par bananer i pannkaksmeten, två recept länkas till nedan. Det ger god sötma och lite extra näring tillsammans med exempelvis spenat. Att tillsätta dessa bananer i bakningen är också toppen, både till sötebröd och matbröd.
Så istället för att slänga dina nästan ruttna bananer så lägg dom i frysen och låt dom framöver sätta guldkant som smaksättare i mat och bakning. Nutellaglassen nedan är vår absoluta hit.
- Grön smoothie
- Smoothies – lyxigt till helg eller smidig vardagsfrukost
- Banana pancakes – lazy lördagsplättar med hallon, blåbär och keso
- Lille skutt-inspirerade plättar – med spenat och banan
- Enkelt och gott – Banan- och Nutellaglass med färska bär och krossade kakor
/Fredrik