Libapizza!!

DSC_0142Det här med att göra pizza på färdiga bottnar typ på tortillas, tunnbröd osv. har för mig känts lite som att fuska tidigare, jag sätter något av en ära i vår ständigt återkommande fredagspizza.

Aningens fånigt har jag så sakteliga insett, det ena behöver ju självklart inte utesluta det andra…

Så häromdagen när ungarnas sysslingar var här blev det premiär för denna ”fuskpizza” i det Wicklundska hemmet och nu på Libabröd. Det här är helt klart något vi kommer göra fler gånger, det gick hur snabbt som helst, blev ganska lite disk, det kostar inte så mycket (beroende vad man väljer att ha på såklart), alla gillade det och det kan vara en perfekt ”kylrensningsrätt”.

Libabröd är ett Libanesiskt tunnbröd och påminner i konsistensen om pitabröd, jag tror att det egentligen är som ett stort, tunt pitabröd. Hur som helst är det väldigt användbart på många sätt och nu fick det alltså tjäna som pizzabotten.

Fyllningen kan såklart varieras i all oändlighet efter smak och vad som finns i kylen för tillfället, på så sätt blir det ju också ett utmärkt sätt att ta hand om rester så man slipper slänga. När jag gjorde det här i söndags så hade jag på köttfärssås, skivade tomater, ost och sen efter gräddningen torkad oregano och lite färsk persilja. På den sista pizzan, när ungarna började bli mätta hade vi på Tallegio också, sjukt gott!! Några morotsstavar hade vi med på sidan också, perfekt!!

Så hur gör man då?

Jo, sätt ugnen på 230 grader med grillelementet på. Gör i ordning pizzan på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 5-6 minuter eller tills osten smält och kanterna börjat få färg. Enkelt va??DSC_0154

Så gör en lite större laddning med köttfärssås nästa gång och spar resten till en sån här så har ni en middag färdig på ca 20 minuter, beroende på hur snabbt er ugn blir varm såklart 😉

Lycka till och hör gärna av er och berätta vad ni har valt för fyllning 🙂

Ha det fint

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s