Veckomeny med några uppfyllda önskningar!!

Jag ställde ju en fråga på Instagram och Facebook häromveckan, vad ni följare ville se mer av på bloggen. Vilken typ av recept, speciell råvara och så vidare. Jag tänker att jag underlättar lite för er och samlar ihop befintliga recept på sånt ni efterfrågat den här veckan.

DSC_6347Något fler ville ha mer av var vegetariska recept, och gärna såna som går hem hos kidsen. I skrivande stund är Alma på 13 år vaken så jag frågade henne om några favoriter och de 3 första hon sa var : Falafel, häromdagen köpte jag libabröd till istället för att baka eget. Nästa var Spagetti med champinjon och tomat, det roliga med den här rätten är att alla ungarna trodde att de avskydde champinjoner och kunde inte tro att det var det i, de försvinner nästan när man river dem fint men smaken är där och ger fyllighet. Nummer 3 var Ceasarsallad där vi steker Halloumi istället för kyckling till, kanske inte direkt vad man tänker på den här årstiden men det är ju väldigt gott!!

Ett annat önskemål är långkok och ytterligare några vill ha tips på storkok som bara är att plocka fram i veckan när tiden är knapp. De två önskemålen går ju ofta hand i hand så här kommer några:

Ett annat önskemål är långkok och ytterligare några vill ha tips på storkok som bara är att plocka fram i veckan när tiden är knapp. De två önskemålen går ju ofta hand i hand så här kommer några:

Fläsklägg tror nog många att de inte gillar, men ge det en chans det är ju så gott! Gulashsoppa är också en riktig höjdare som såklart funkar hur bra som helst att ta med i termos på utflykten också, i det här inlägget tipsar jag om att använda Tryckkokare men det går precis lika bra utan. Viltrecept efterfrågas också och ett som kvalar in under både långkok och vilt är den här Bourgignonen på älg092En annan soppa som funkar fint, både att göra mycket av och ta med i termos är Lins&morotssoppa, vegetarisk är den också 🙂

Såser vill ni gärna ha tips på också, eller till och med såsskola. Många av såserna ligger ju med i andra recept men kika gärna in på Såser och röror för en del tips.

Hoppas ni hittar lite hjälp och inspiration inför veckan av det här.

Ha det fint

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s