I dag blev det en härlig höstsallad på vad som vi hade hemma. Jag kan väl ärligt säga att barnen fick annan mat då inte ens en smakbit gick ner hos dom. Vi vuxna däremot njöt till fulla drag av denna goda och fräscha sallad. Vi åt den som en huvudrätt, men den funkar även fint dom tillbehör till valfritt protein.
Jag körde in betorna i ugnen på morgonen innan jag åkte till jobbet. Jag lät dom baka hela dagen på 100 grader. När jag kom hem och det var dags för middag så tog jag ut betorna och lät dom svalna innan jag drog av skalet och klyftade upp dom.
Jag blandade betor och repad grönkål, rev över citronskal, bladade runt med en god kallpressad olivolja, balsamico, flingsalt och svartpeppar. Sen så bröt jag upp fetaost i stora bitar och la ovanpå. Toppade upp med granatäpple och saltrostade pumpakärnor(utan chili i receptet). Till detta så gjorde jag en pestovariant , där jag använde pumpakärnor istället för pinjenötter, jag bytte även ut hälften av basilikan mot blasten ifrån rödbetorna.
50 gr basilika
50 gr rödbetsblast
1 vitlöksklyfta
50 gr pumpakärnor – gärna lättrostade
1 dl olivolja
65 gr parmesanost
Salt och svartpeppar
/Fredrik